Les 5 notícies sobre arqueologia i patrimoni que més us han interessat aquest 2016

Darrerament hem tingut menys activitat en la nostra pàgina de facebook, però aquest 2016 ha estat molt intens per a nosaltres! A iPAT Serveis Culturals hem participat en molts projectes entorn a l’arqueologia i el patrimoni cultural en general, alguns d’ells enfocats a la difusió i dinamització turística.

Abans d’emprendre el 2017 amb energies renovades, volem recordar-vos els 5 posts que més interès us han suscitat. Per establir el rànquing hem seguit els criteris de facebook (nombre de persones d’abast/nombre de clics/reaccions, comentaris i comparticions).

Número 5: Arqueologia i cuina (09/05/2016)

5

En aquest post ens feiem ressó de la pàgina web www.cookingwitharchaeologists.com, elaborada a partir de contribucions d’arqueòlegs d’arreu del món que mostren com és el dia a dia de la seva feina de camp i, portes endins, què i com cuinen. Amb un plat a taula, totes les històries guanyen molt! Recupereu el post aquí.

Número 4: Recerca col·laborativa en arqueologia (23/02/2016 ) 

4

En aquest post ens fèiem ressò de l’atorgament d’un premi d’1 milió de dòlars a Sarah Parcak, una arqueòloga que presentava un projecte per a que, a partir d’una web, els usuaris puguin ajudar a rastrejar anomalies en fotografies aèries, per a que després equips d’arqueòlegs identifiquin sobre el terreny si es tracta de jaciments fins ara desconeguts o no. Si en voleu saber més, cliqueu aquí.

Número 3: L’esfondrament del Campanar de Rosselló (29/01/2016) 

3Aquesta és una de les notícies malaurades de l’any, que va tenir molt ressò degut a l’espectacularitat de les imatges capturades en el moment, i que es van difondre ràpidament per les xarxes socials. En trobareu més detalls aquí

Número 2: El túnel trobat al subsòl de Vic (09/02/2016)

2

Amb aquesta notícia del mes de febrer donàvem a conèixer una troballa excepcional, fruit del control arqueològic d’unes obres al nucli urbà de Vic. Per recuperar la notícia, cliqueu aquí.

Número 1: Rutes Anoia, terra de Castells (19/05/2016)

1Per finalitzar el top 5, la notícia més visitada de tot 2016: la posada en marxa de les rutes Anoia, terra de castells, un viatge immersiu per les  històries i els personatges que donaven vida als castells de la comarca. Ens fa especial il·lusió que sigui la notícia més visitada, ja que es tracta d’un projecte en el que iPAT Serveis Culturals hi hem esmerçat molts esforços. Voleu saber-ne més? Cliqueu aquí.

Esperem que us hagi interessat aquest recull de notícies de 2016, us convidem a passejar-vos per la resta de continguts de la nostra pàgina de facebook i la nostra pàgina web.

Que tingueu un bon 2017!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s