Santiago: la restauració com a atractiu

1349274378041Aquest cap de setmana hem estat a Santiago de Compostel·la, on, evidentment, hem visitat la catedral, una obra mestra del romànic europeu.

Tot i que el conegut Pòrtic de la Glòria es troba en procés de restauració des de ja fa uns anys (i per tant no l’hem pogut veure), creiem interessant fer referència al projecte de restauració que s’hi està duent a terme gràcies a la Fundació Barrié, en colaboració amb la Fundació Catedral de Santiago.

Es tracta d’un projecte de gran envergadura, que no només contempla la neteja i rehabilitació de l’obra, sinó que inclou un minuciós treball de recerca i investigació, que ha permès descobrir, entre altres coses, quina era la policromia original de l’obra.

El mateix procés de restauració ha generat prou interès com per fer-ne una exposició, que es pot veure a la mateixa catedral fins el proper mes de març.

Es tracta d’una exposició dinàmica i innovadora, on destaca el Pòrtic Virtual en 3D, un treball pioner al món que permet visualitzar el monument des de perspectivas inèdites.

En el següent video podeu saber més sobre les claus d’aquest projecte: vídeo rtve

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s