Museu de les Terres de l’Ebre

1503981_607464555968177_802891215_nAhir vam ser de visita a les Terres de l’Ebre, i què millor que començar-la pel museu que en  porta el nom.L’edifici, situat a Amposta, aprofita en part les antigues escoles, si bé la intervenció arquitectònica recent (el museu es va inaugurar l’any 2011) és d’aquelles que vol marcar caràcter, amb l’ús de grans vitralls, formigó i panells de fusta.

L’exposició inclou una sala (subdividida en quatre àmbits) dedicada a la història de la zona, una altra dedicada al riu Ebre i a les activitats que giren i giraven entorn seu, un petit àmbit sobre l’ecosistema del Delta i un “espai multimèdia”. Posem entre cometes aquest darrer perquè es 1459893_606736492707650_1583101988_nlimita a una sala amb dues taules amb ordinador, que permeten (i això sí que és interessant) la consulta dels fons del Museu i accés a documentació i recursos referents a la zona. Per tant, d’interès per als investigadors.La resta d’àmbits museïtzats compten amb un ús interessant de les TAC, mitjançant interactius (un pèl lents) i retroprojeccions. Cal dir que es nota una major presència d’aquests elements a la sala d’història, que per comparació fa semblar les altres força desangelades.En qualsevol cas, malgrat aquestes observacions, un punt de parada interessant si visiteu la zona, especialment si hi aneu amb canalla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s